Preživjela žrtva sa Novog Zelanda: Moj otac je primio metak umjesto mene

Radiosarajevo.ba
Preživjela žrtva sa Novog Zelanda: Moj otac je primio metak umjesto mene
Foto: Screenshot BBC / Ali Adeeba sa svojim ocem

Ali Adeeba je jedan od preživjelih terorističkog napada na vjernike u dvije džamije u novozelandskom gradu Christchurchu. Ali se u razgovoru za BBC prisjetio napada koji se desio u petak, 15. marta, a u kojem je ubijeno 50 i ranjeno nekoliko desetina osoba.

Preživio sam jer je moj otac primio metak umjesto mene, rekao je Adeeba.

Prema njegovim riječima, u trenutku kada je počela pucnjava je pomislio da je nastala buka uslijed vanjskih radova. Ubrzo je shvatio se dešava pucnjava. Prva pomisao mu je bila da što prije pobjegne od napadača koji se nalazio iza njegovih leđa.

Zabrinuo se gdje mu se nalazi otac. Poslije toga je napadač počeo pucati. Malo toga se sjeća osim da su mu se koljena tresla od straha kada je napad počeo, ispričao je.

Tvrdi da ništa nije mogao učiniti osim da leži na podu dodavši:

"Onda sam shvatio da je moj otac primio metak umjesto mene. Zahvaljujući njemu sam živ. Zahvaljući njemu sam nepovrijeđen. Zahvaljujući njemu je metak samo okrznuo moje lice".

Ali je naglasio da se njegov otac trenutno nalazi u induciranoj komi, navodi BBC.

Podsjećamo, za teroristički napad je optužen 28-godišnji Australijanac Brenton Tarrant. Jučer je izveden pred sud gdje se nije izjasnio o krivici.

Više informacija o terorističkom napadu na Novom Zelandu možete čitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije