Novi težak udarac za Donalda Trumpa: "Mogao bi biti opasan..."

4
Radiosarajevo.ba
Novi težak udarac za Donalda Trumpa: "Mogao bi biti opasan..."
Printscreen / Donald Trump i Twitter

Američki predsjednik Donald Trump ostao je bez omiljene društvene mreže i platforme preko koje je najčešće dijelio svoje poruke.

Twitter je u petak navečer objavio da je trajno suspendirao račun još aktuelnog američkog predsjednika.

"Nakon pomnog pregleda posljednjih tvitova s računa Donalda Trumpa, odlučili smo ga trajno suspendirati zbog rizika od daljnjeg poticanja nasilja", naveli su iz ove kompanije.

Nakon nereda ispred Kongresa, Trumpu je bio samo privremeno suspendiran nalog.

No, iz ove kompanije su, očito, zaključili da mu upozorenje nije bilo dovoljno.

Podsjetimo, Trump je ostao i bez zvaničnih Facebook i Instagram računa.

Čelnica demokrata u američkom Kongresu Nancy Pelosi u petak je s američkom vojskom razgovarala o tome kako spriječiti Donalda Trumpa, "neuravnoteženog predsjednika", da se koristi nuklearnim šiframa, zaprijetivši da će poduzeti korake u Kongresu ne ode li brzo s vlasti.

"Jutros sam razgovarala telefonom s načelnikom američkog glavnog štaba Markom Milleyjem o tome što se može učiniti kako nestabilan predsjednik ne bi potaknuo vojne sukobe ili pristupio lansirnim šiframa i naredio nuklearni napad", napisala je predsjednica Zastupničkog doma u pismu kolegama zastupnicima.

"Situacija s ovim neuravnoteženim predsjednikom ne može biti opasnija", dodala je, najavivši da će Kongres poduzeti korake ako Trump "brzo i dragovoljno" ne ode iz Bijele kuće, ne navodeći o kakvim je koracima riječ.

Bijela kuća za sada nije ništa komentirala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije