Novi detalji sa Ibize: Suprugu poslao kući pa počela zabava?

Radiosarajevo.ba
Novi detalji sa Ibize: Suprugu poslao kući pa počela zabava?
Printscreen / Novi detalji sa Ibize: Suprugu poslao doma pa počela zabava?

Heinz-Christian Strache, sada već bivši zamjenik austrijskog premijera Sebastiana Kurza i bivši predsjednik FPÖ-a u ponedjeljak se oglasio na Facebooku o video skandalu koji trese Austriju.

Milorad Dodik branio Strachea: Očito je riječ o namještaljci, nastavljamo saradnju

Dodikov prijatelj i vicekancelar Austrije Strache podnio ostavku

On je zajedno s kolegom iz stranke Johannom Gudenusom tajno snimljen u vili na Ibizi. Upali su u zamku i povjerovali djevojci koja je tvrdila da je nećakinja ruskog oligarha Igora Makarova.

Dogovarali su novac za stranku, blatili novinare i neprijatelje, ogovarali premijera Kurza

"Pronaći ćemo ljude koji stoje iza ovog kriminalnog videa. Osim pijanstva i mojih drskih izjava za koje se ispričava, nisam za ništa drugo kriv. Imam čistu savjest i želim cijeli slučaj raščistiti. Za to se borim", napisao je Strache na Facebooku.

No, kako OE24 piše, Strache i Gudenus su u strahu od zadnjih 60 minuta videa. Cijeli sastanak je trajao sedam sati, a dosad su objavljeni samo neki isječci, prenosi 24sata.

Navodno zadnjih 60 minuta prikazuju seks, drogu i divlju zabavu.

Gudenusova supruga Tajana je također bila prisutna na sastanku no otišla je taksijem prije nego je snimljeno zadnjih 60 minuta "sastanka". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije