Novi detalji o padu helikoptera u kojem je bio Kobe Bryant

Radiosarajevo.ba
Novi detalji o padu helikoptera u kojem je bio Kobe Bryant
Foto: CNN / Uviđaj helikopterske nesreće

Helikopter koji je prevozio košarkašku superzvijezdu Kobea Bryanta i još osam osoba srušio se u brdu Kalabasas u Kaliforniji, a udar je imao "visoki energetski učinak", objavio je u utorak Nacionalni odbor za sigurnost transporta, piše CNN

Dok su savezni istražitelji završili uviđaj na mjestu pada, Jennifer Homendy iz NTSB-a rekla je kako preliminarne informacije govore da se helikopter brzo spustio i da je vjerovatno bio u jednom komadu prije nego što se srušio.

Pogledajte trenutke po kojima će se pamtiti slavni Kobe Bryant

"Stopa spuštanja helikoptera bila je viša od 600 metara u minuti, što znači da je riječ o padu visokog energetskog udara", rekao je Homendy.

"Ovo je bilo poprilično strmo spuštanje pri velikoj brzini. Dakle, to nije bila normalna brzina slijetanja."

Do pada je došlo sa oko 1.085 metara nadmorske visine, a da bi mogao preletjeti brdo nedostajalo je 6 do 9 metara, rekli su istražitelji.

NTSB će objaviti preliminarni izvještaj o padu za 10 dana, rekao je Homendy.

"Neće sadržavati naša otkrića, našu analizu niti sigurnosne preporuke ili vjerovatni razlog, ali dat će se neke činjenične informacije - više nego što to sada imamo. Konačni izvještaj će izaći za otprilike 12-18 mjeseci", dodala je Homendy.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije