Novi detalji napada: Odrubljena glava ženi koja se molila u crkvi

5
Radiosarajevo.ba
Novi detalji napada: Odrubljena glava ženi koja se molila u crkvi
Twitter / Nica

Građani Francuske izražavaju solidarnost sa žrtvama nakon što je napadač odrubio glavu ženi i ubio još dvoje ljudi u napadu u Nici, dok je u odvojenom incidentu policija ubila muškarca koji je prolaznicima prijetio pištoljem. 

Gradonačelnik Nice Christian Estrassi na Twitteru je objavio da se napad dogodio u ili blizu crkve Notre Dame i da je policija privela napadača, prenosi BBC

Vjeruje se da je jedan ubijeni bio upravitelj crkve, rekao je Estrosi. Dodao je da je jedna žena uspjela pobjeći u bar nasuprot neogotičke građevine iz 19. stoljeća.

"Osumnjičenog je ustrijelila policija i na putu je prema bolnici, živ je", rekao je Estrosi novinarima i opisao njegov čin terorističkim.

Dodao je da je napadač uzvikivao "Allahu Akbar" čak i nakon što ga je policija privela. 

Jednoj je starijoj ženi koja je došla u crkvu moliti napadač odrubio glavu. Nedugo nakon toga ga je policija ustrijelila, no preživio je i prevezen je u bolnicu. 

Osim žene kojoj je odrubljena glava, ubijene su još dvije osobe, od kojih je jedan muškarac. Njega su pronašli s prerezanim grkljanom. Još je jedna žena uspjela pobjeći do obližnjeg kafića nakon što je izbodena više puta, no ona je kasnije također preminula.

"Dosta je bilo", poručio je Estrosi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije