Nju traži cijeli svijet: Djevojčice dovodila pedofilima

Radiosarajevo.ba
Nju traži cijeli svijet: Djevojčice dovodila pedofilima
Youtube/Screenshot / Ghislaine Maxwell je dovodila "maloljetnice seksualnom prijestupniku Jeffreyju Epsteinu

U SAD-u je velika potjera za 57-godišnjom Ghislaine Maxwell koja je dovodila "maloljetnice seksualnom prijestupniku Jeffreyju Epsteinu za njegov užitak".

Nakon njegovog samoubistva u zatvoru, američko državno odvjetništvo na području južnog New Yorka nastavlja istragu zbog seksualne trgovine i ostalih optužbi, prenosi Express.hr

U novoj tužbi jedna od žrtvi upravo je Maxwell navela kao osobu koja je "bila podrška Epsteinovom krugu trgovine seksom". Glavni državni tužitelj William Barr najavio je kako pravosudni organi dolaze po one koji su sarađivali sa Epsteinom.

"Budite sigurni da se slučaj nastavlja sa svima koji su sarađivali s njim. Niko od sudionika ne može mirno spavati. Žrtve zaslužuju pravdu i dobit će je", naglasio je.

Maxwell nije optužena ni za kakve zločine koji je povezuju sa Epsteinom. Godinama je negirala da je napravila nešto loše, posebno nakon tvrdnje Virginie Roberts Giuffre da su je upravo ona i Epstein pripremali za seks sa britanskim princom Andrewom.

Ostatak teksta čitajte na ovome linku

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije