Nisu mu dali da prisustvuje zabavi, a onda automobilom udario grupu ljudi

Radiosarajevo.ba
Nisu mu dali da prisustvuje zabavi, a onda automobilom udario grupu ljudi
Foto: Daily Mail / Automobilom udario grupu ljudi

Mustafa Esmail je osuđen na 12 godina zatvora zbog toga što je u decembru 2017. godine automobilom udario nekoliko ljudi koji su se nalazili ispred kafića u Londonu, piše britanski list Daily Mail.

Esmail je krećući se velikom brzinom u Volkswagenu Golfu udario ljude ispred shisha bara u sjeverozapadnom dijelu Londona, Brixtonu.

Ovaj 21-godišnji mladić je bio u alkoholiziranom stanju kada se desila saobraćajna nezgoda. Velike količine alkohola je konzumirao nakon što mu nije dozvoljeno da prisustvuje zabavi 2. decembra 2017. godine u ovom ugostiteljskom objektu.

Esmail je vozio automobil koji je u vlasništvu rent a car kompanije Ubeeyo.

Između ostalih, u nezgodi je povrijeđen 43-godišnji kuhar Fuad Ahmed. Slomljeni su mu ruka i koljeno, imao je frakturu nosa, te je mu je povrijeđeno oko.

Prilikom izricanja presude sudija John Dodd je kazao:

"Vozili ste automobil nepažljivo i opasno. Koristili ste ga kao oružje. Pod dejstvom alkohola ste izazvali šokantan i zastrašujući događaj. Fizički ste nasrnuli na osoblje koje Vam je prije saobraćajne nezgode onemogućilo da prisustvujete zabavi."

Tužiteljica Shauna Ritchie je također naglasila da se nezgoda desila nakon što mladiću nije dozvoljeno da prisustvuje zabavi u ovom shisha baru.

Fuad Ahmed je istakao da mu je Esmail uništio život.

Esmail je priznao da je nasrnuo i na Aarona Thomsona koji mu je 29. januara prodao lažni kokain.

Priznao je da je uzrokovao nezgodu, ali tužilaštvo nije moglo dokazati da se desio pokušaj ubistva. U sklopu 12-godišnje zatvorske presude, uračunata su četiri mjeseca za napad na Thomsona, navodi Daily Mail.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije