Nevjerovatno šta je uradio ovaj policajac da bi smirio djevojčice

Radiosarajevo.ba
Nevjerovatno šta je uradio ovaj policajac da bi smirio djevojčice
FOTO: TLC / policajac C. B. Fleming odlučio pomoći u smirivanju malenih djevojčica

Policija i hitna služba nedavno su odjurile u Mecklenburg Manor zgradu u South Hillu u Virginiji kako bi istražili curenje plina.

Ispred stana u strahu je čekala Lesha Roper-Boshwell zajedno sa svojom prestravljenom kćeri i drugom djecom iz zgrade. Iako curenje plina nije bilo opasno, djeca su i dalje bila potresena.

Tada je 42-godišnji policajac C. B. Fleming odlučio pomoći u smirivanju malenih tako što je legao na pod i igrao se s lutkama s djevojčicama, a s dječacima crtao kredama po pločniku.

Lesha je objavila fotografije policajčevog dobrog djela na Facebooku. Fotografija je ubrzo postala viralna.

policajac C. B. Fleming odlučio pomoći u smirivanju malenih djevojčica - undefined

FOTO: TLC: policajac C. B. Fleming odlučio pomoći u smirivanju malenih djevojčica

„On je fenomenalan. To je jedina riječ koju možete upotrijebiti za opis C. B. Veza koju on ima s djecom je nevjerojatna. Djeci treba netko za koga misle da je superjunak“, rekla je Iesha za televizijsku stanicu WTVR.

Nastavila je govoreći da je ljudima potrebna pozitivnost.

„Rekla sam mu da se moja kći, nećakinja i neka druga djeca boje policajaca. Tako da sam zabilježila trenutak kada je on došao i igrao se s njima, ne zato što sam to mislila postaviti na internet, nego zato što je nevjerojatno da se moja nećakinja nije rasplakala“, kaže Iesha.

Oglasio se i C. B., koji će uskoro napuniti 15 godina u službi veterana:

„Kada sam dobio ovaj posao, znao sam da postoji još nešto osim pisanja kazni i toga da me svi neprestano gledaju kao lošu osobu. Shvatio sam da je jedino važno ako mogu biti nečija svijetla točka u danu“, rekao je.

C. B. se nada da će njegovi postupci, kao i postupci drugih, pomoći u poboljšanju mišljenja o policiji.

„Kada sam tek započeo, dobivali smo mnogo poziva. Pomislio sam da ako im mogu pokazati da sam sidro, simbol spasa, i da mogu doći i razgovarati sa mnom i vjerovati mi, onda bih mogao napraviti nešto dobro. Želim da svi, ne samo djeca...nego mame i tate...znaju da mogu doći meni“, kaže C. B.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije