Neurohirurg objasnio šta će se događati sa Schumacherom: On više nije ista osoba...

Radiosarajevo.ba
Neurohirurg objasnio šta će se događati sa Schumacherom: On više nije ista osoba...
Foto: Arhiv / Michael Schumacher/Arhiva

Šest godina je prošlo otkako je sedmerostruki prvak u formuli 1 Michael Schumacher teško nastradao na skijanju u francuskim Alpama. Nijemac je zadobio teške povrede mozga, bio je u komi, a ni danas se ne zna kakvo je tačno njegovo stanje.

Italijanski neurohirurg Nicola Acciarri u razgovoru za tamošnje medije kaže da Schumacher više neće biti ista osoba.

„Moram biti vrlo oprezan jer niko nema dokaze o onome što se javno iznosi, a informacija je vrlo malo - za početak se ogradio Acciarri pa zatim dodao:

„Jasno je da šest godina nakon traume to više nije ista osoba od one kakvu pamtimo sa staza. Acciarri dodaje da Schumacheru zbog dugotrajnog liječenja na intenzivnoj njezi propada mišićno i koštano tkivo, prenosi Vecernji.hr

„Michaelovo stanje zahtijeva stalnu pažnju, a to se ne odnosi samo na mozak. Schumi će imati osoblje koje će s njim pokušati komunicirati kako bi ga održali aktivnim, ali će imati i tim fizioterapeuta koji će pokušati izbjeći posljedice dugotrajne intenzivne njege“, rekao je Acciarri i dodao:

„Tu mislim na mišićnu atrofiju, poremećaj tetiva, osteoporozu, pa čak i organske poremećaje. To je vrlo osjetljiva situacija koja, u slučaju ljudi slabijeg ekonomskog statusa, često rezultira smrću jer mogu nastati nepovratne posljedice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije