Nestalu milionerku našli kao beskućnicu: Spavala na ulici i jela iz smeća

Radiosarajevo.ba
Nestalu milionerku našli kao beskućnicu: Spavala na ulici i jela iz smeća
Britansku milionerku, nestalu prije šest mjeseci, pronašli su kako spava u jednoj od shopping ulica u Milanu.

Princezu Ariane Lak (51) navodno su prilikom pljačke teško povrijedili nakon čega je žena izgubila pamćenje. 

Njena porodica angažirala je privatnog istražitelja kako bi je pronašao. Vjerovali su da je otišla u Milano jer je tamo imala neke prijatelje. Još uvijek nije jasno zašto u potragu nisu bile uključene britanska i talijanska policija, piše Daily Mail.

Neimenovani istražitelj, inače bivši albanski policajac, raspitivao se o Ariani po Milanu i ljudima pokazivao njenu fotografiju. Stvar se počela otpetljavati kada su neki beskućnici rekli da su je vidjeli kako spava na ulici, a potom mu je i jedan frizer potvrdio da je jednom frizirao Ariane i da je bila "prljava", prenosi 24sata.

Kad ju je istražitelj pronašao, pozvao je njenu sestru u Milano jer Ariane je trebala pomoć. Pokušala je objasniti što joj se zapravo dogodilo:

"Možda sam šetala kada su me napali u opljačkali. Pala sam na tlo i jako udarila glavom", kaže Ariane i dodaje:

"Volim Milano. Ljudi su mi nudili pomoć, davali mi hranu, ali odbijala sam. U kontejnerima sam pronalazila nešto za jelo, a znala sam stajati i ispred hotela i restorana." 

hotel_milano.jpg - undefined

Istraga je utvrdila kako je Ariane, prije napada, odsjedala u hotelu Residence Di Coro/Di Corso u Milanu. S obzirom na to da se hotel zatvarao, Ariane se preselila u drugi, obližnji hotel i od tada joj se izgubio svaki trag.  

Milionerka je rođena u Iranu i tvrdi da je potomak kraljevske dinastije Qajari. Živi u Velikoj Britaniji i ima britansko državljanstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije