Neprocjenjivi užitak u Belgiji: Provozajte se biciklom kroz vodenu stazu

Radiosarajevo.ba
Neprocjenjivi užitak u Belgiji: Provozajte se biciklom kroz vodenu stazu
Foto: Visit Limburg / Vodena biciklistička staza u Belgiji

Ako ste strastveni biciklista, obavezno morate posjetiti belgijsku provinciju Limburg i provozati se kroz vodenu stazu. Riječ je o biciklističkoj stazi koja prolazi kroz ribnjak, piše National Geographic Srbija.

Staza dužine 212 metara je izgrađena ispod nivoe ribnjaka. Duboka je toliko da se tek vide glave biciklista.

S obje stranke staze se nalaze nasipi visoki metar i po, dok se ispod nje nalaze tuneli koji omogućavaju stanovnicima da se kreću.

Na taj način je očuvan ekosistem u prirodnom rezervatu De Vijers.

Ideja je bila da se projektom Biciklizam kroz vodu promoviše ovaj oblik kretanja ljudi, a po kojem je Flandrija poznata u Belgiji.

National Geographic Srbija je podsjetio da je u Limburgu prije 25 godina izgrađena mreža biciklističkih staza. Staza kroz ribnjak povezuje dvije velike rute.

Prirodni rezervat De Vijers je bogat sa 700 hektara ribnjaka i kulturno-historijskim naslijeđem.

Mreža od dvije hiljade kilometara strogo naznačenih i ograđenih, sigurnih biciklističkih staza, koje uglavnom nemaju dodira sa ostatkom saobraćaja, čine provinciju Limburg jednom od najpoželjnijih turističkih destinacija za sve ljubitelje biciklizma kao sportske i kao rekreativne discipline, navodi National Geographic Srbija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije