Napad u Melbourneu, ima mrtvih: Autom udario u zgradu, pa nožem napao ljude

Radiosarajevo.ba
Napad u Melbourneu, ima mrtvih: Autom udario u zgradu, pa nožem napao ljude
PrtScr / Jezivi napad u Australiji

Prema prvim informacijama, tri su osobe povrijeđena, a jedna je poginula nakon što se napadač automobilom zabio u šoping centar u Melbourneu u Australiji i zatim počeo nožem napadati ljude.

Napadača je policija upucala i uhapsila ga, a sada je u bolnici i nalazi se u kritičnom stanju.

Svjedoci navode da se automobilom zabio u centar, nakon čega se čula eksplozija i auto se zapalio, a napadač je nožem počeo bosti ljude i opirao se policiji, pokušavajući i njih izbosti.

Policija je potvrdila da je jedna osoba preminula na licu mjesta, a još su dvije u bolnici. Policija je napadača upucala u prsa i trenutno se nalazi u bolnici u kritičnom stanju, pod policijskim nadzorom.

Na jednoj od snimki s mjesta događaja vidi se kako muškarac napada policajce koji ga pokušavaju svladati.

Policija ne traga za drugim osobama u ovom trenutku, piše Jutarnji, a građanima su poručili da izbjegavaju područje na kojem se incident dogodio. Policijski glasnogovornik je rekao da za sada još nema povezanosti s terorizmom, a istraga je u toku. Policija je na konferenciji za medije rekla da je na licu mjesta i ekipa za eksplozivne naprave i da osiguravaju ulicu. Pozvali su sve svjedoke koji su vidjeli što se dogodilo da odu u policijsku postaju dati izjavu.

Svjedoci koji rade u ulici Bourke u kojoj se sve dogodilo, rekli su za australski Guardian da su čuli jednu snažnu eksploziju, nakon čega se vidio veliki požar.

Na snimci nadzornih kamera se vidjelo kako je muškarac pružao otpor policiji i borio se s dvojicom policajaca prije nego što su ga upucali. Pokušao ih je izbosti, a dvojica građana su policiji pomogli svladati napadača.

"Ljudi kažu da su vidjeli nekoga s nožem. Kad sam pogledala, vidjela sam da se muškarac bori s policijom, ali odavde nisam vidjela što se tačno događa. Nedugo nakon toga, čula sam pucanj, a onda je došla hrpa policije i hitna pomoć", ispričala je jedna svjedokinja koja se našla na mjestu događaja.

Upozoravamo vas da je sljedeći snimak izrazito uznemirujući:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije