Nakon trovanja: Petković reanimirao Praljka, Ćorić ga polio vodom

Radiosarajevo.ba
Nakon trovanja: Petković reanimirao Praljka, Ćorić ga polio vodom
Nakon što je Slobodan Praljak u srijedu popio cijankalij u haškoj sudnici, prema nekim navodima, sjeo je i rekao: Popio sam otrov.

Ubrzo se predsjedavajućem sucu obratila jedna od Praljkovih braniteljica Nataša Faveau Ivanović kazavši mu da joj je klijent upravo rekao da je popio otrov. Sudac je tada naredio da se spuste zastori.

Kako javlja Večernji, prema jednom izvoru, Praljku je priskočio suosuđenik Milivoj Petković, otkopčao mu košulju i pokušao ga reanimirati. Valentin Ćorić polijevao ga je vodom.

Praljak je sve teže disao, a u jednom je trenutku nekoga uhvatio za ruku, vjerovatno Brunu Stojića.

Odvilo se to sve u nekoliko prvih trenutaka nakon što je Praljak izrekao da "s prijezirom odbacuje presudu", popio otrov i sjeo. Na sud je došla Hitna pomoć te sat kasnije Praljka odvezla u bolnicu. Nedugo zatim je objavljeno da je preminuo. Osuđenici su za to saznali slušajući nastavak čitanja presuda, a kako piše Večernji, više su bili šokirani Praljkovim činom, nego što su govorili o svojim presudama.

Kako je Slobodan Praljak u sudnicu unio bočicu s otrovom još nije poznato.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije