Nakon razornog zemljotresa u Turskoj oglasio se i Erdogan

Radiosarajevo.ba
Nakon razornog zemljotresa u Turskoj oglasio se i Erdogan
Foto: Arhiv / Recep Tayyip Erdogan

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je da sve nadležne institucije i službe poduzimaju sve potrebne mjere nakon zemljotresa koji je večeras pogodio istočne dijelove Turske, javlja Anadolu Agency (AA).

Tragedija: Raste broj smrtno stradalih u Turskoj

Erdogan je u poruci na Twitteru naveo da sve turske resorne institucije rade kako bi se zaštitili životi ljudi i gubici sveli na minimum.

Ministri urbanizma i okoliša, unutrašnjih poslova i zdravstva su poslani u zemljotresom pogođenu regiju. Želim da se zna da kao predsjednik države pomno pratim situaciju i rad na terenu. Sve institucije, sa AFAD-om i Crvenim polumjesecom na čelu, su uz naš narod“, poručio je Erdogan te odao počast stradalim.

Prema dosadašnjim informacijama, najmanje 14 osoba poginulo je u zemljotresu jačine 6,8 stepeni po Richteru koji je u petak pogodio istični turski grad Elazig.

Direkcija za upravljanje vanrednim situacijama (AFAD) saopćila je da je epicentar potresa registriran u 20:55 sati po lokalnom vremenu, u mjestu Sivrice, nedaleko od grada Elaziga.

U zemljotresom ugroženoj regiji građanima su na raspolaganje dati javni domovi, sporske dvorane, škole i drugi objekti koji mogu poslužiti za privremeni smještaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije