Nakon napada u Parizu: Le Pen traži kontrolu na granicama

Anadolija
Nakon napada u Parizu: Le Pen traži kontrolu na granicama
Kandidatkinja na predsjedničkim izborima u Francuskoj Marine Le Pen, nakon napada koji se sinoć dogodio u Parizu, zatražila je granične kontrole i deportovanje osoba koje su obavještajnim agencijama poznate kao sumnjive osobe zbog terorizma.

Le Pen je danas govorila o mjerama koje je potrebno poduzeti nakon napada koji se sinoć dogodio u Parizu, a u kojem je poginuo policajac dok su najmanje dva ranjena. 

Jutros je izrazila zabrinutost da se prije predsjedničkih izbora, koji će biti održani u nedjelju, ne dogodi još napada te je zatražila sigurnosnu kontrolu granica ove zemlje.  

Prema njenim riječima, pravo francuskog naroda je da zna ukoliko postoji ozbiljna prijetnja. Napadač, 39-godišnji državljanin Francuske, ubijen je nakon sinoćnjeg napada. Odgovornost za napad preuzeo je ISIS. 

U Francuskoj je i dalje na snazi vanredno stanje uvedeno nakon napada u Parizu, 13. novembra 2015. godine, u kojem je život izgubilo više od 130 osoba. Odgovornost za napad preuzela je teroristička organizacija ISIS. 

U posljednjoj godini u sličnim terorističkim napadima, izvedenim u Francuskoj, poginulo je više od 230 osoba. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije