Nakon 30 godina riješeno ubistvo: Novo DNK testiranje otkrilo ubicu poznatog redatelja

Radiosarajevo.ba
Nakon 30 godina riješeno ubistvo: Novo DNK testiranje otkrilo ubicu poznatog redatelja
Foto: Twitter / Edward Hiatt

Dugo neriješeno ubistvo poznatog holivudskog televizijskog redatelja i producenta Barryja Cranea konačno je riješeno, a osumnjičeni je uhapšen zahvaljujući ponovnom testiranju DNA, objavila je policija Los Angelesa.

Muškarac iz Sjeverne Karoline optužen je za ubistvo holivudskog televizijskog redatelja i svjetski poznatog igrača bridgea koje je bilo neriješeno od 1985. godine.

Do hapšenja je došlo gotovo tri desetljeća od misterije kojom je bilo obavijeno ubistvo Barryja Cranea, poznatog po televizijskim serijama iz 60-ih, 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, među kojima su hitovi "Dallas," "Nemoguća misija" i "Hawaii Five-O."

Osumnjičeni, 52-godišnji Edward Hiatt iz Sjeverne Karoline, povezan je sa zločinom zavaljujući ponovnom testiranju DNA dokaza prošle godine, navodi se u saopćenju policije Los Angelesa.

"U martu su istražitelji razgovarali s Hiattom, a on je tokom razgovora priznao ubistvo Barryja Cranea", dodaje se u saopćenju LAPD-a.

List "News-Herald" piše da je policija do Hiatta došla nakon što je pronađen njegov otisak prsta u Craneovom autu koji je ukraden iz njegove kuće nakon ubistva.

Hiattu, ako bude osuđen, prijeti doživotna kazna zatvora, prenosi Dnevnik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije