Najmanje 160 mrtvih na krvavi Uskrs: Ko je odgovoran za napade?

Radiosarajevo.ba
Najmanje 160 mrtvih na krvavi Uskrs: Ko je odgovoran za napade?

Rast broj stradalih u jutrošnjim napadima na Šri Lanki. Posljednje informacije govore da je najmanje 160 osoba poginulo, dok je više od 360 ranjeno u eksplozijama u katoličkim crkvama i hotelima u glavnom gradu Colombu i drugim dijelovima zemlje, javlja televizija News 1ST.

Kako je ranije javila agencija AFP, u crkvama i hotelima Šri Lanke je odjeknulo šest eksplozija — u tri crkve i tri hotela u Colombu i drugim dijelovima zemlje, između ostalog u gradu Negombo.

Dvije turističke agencije su potvrdile da su se eksplozije dogodile u hotelima u Colombu. Izvori u policiji su naveli da se jedna od eksplozija dogodila u crkvi Svetog Antonia u prestonici, kao i da je u mahom katoličkom gradu Negombo pogođena crkva Svetog Sebastiana.

Ta crkva je na svojoj Facebook stranici postavila fotografije razaranja u unutrašnjosti zdanja i zatražila pomoć javnosti. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za eksplozije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije