Nadzorne kamere snimile šta je ubica iz Ohija radio netom prije pokolja

Radiosarajevo.ba
Nadzorne kamere snimile šta je ubica iz Ohija radio netom prije pokolja
Foto: Screenshot / Snimke s nadzornih kamera prikazuju što je radio Connor Betts

Snimke s nadzornih kamera prikazuju što je radio Connor Betts nekoliko sati prije nego što je počeo pucati po ljudima u Daytonu, piše CNN.

Betts je prije pucnjave proveo više od sat vremena u baru Blind Bob u koji je ušao s jednom ženom, čini se njegovom sestrom Megan i trećom osobom. Connor se previše ne ističe, odjeven je i kao drugi muškarci koji sjede za šankom. Ima na sebi majicu, kratke hlače i tenisice. Na videosnimci se ne vide prsluk i maska koje će nositi kasnije tijekom pucnjave, prenosi Index.hr.

Njih troje ušli su u spomenuti bar u Daytonu u subotu navečer, oko 23:09 sati. Connor Betts ušao je prvi i dobio identifikacijsku narukvicu, a za njim su stigle i druge dvije osobe. Nadzorne kamere su snimile Bettsa kako kreće u popločani dio dvorišta i kako se kasnije vraća natrag do šanka.

Policija je mušku osobu sa snimke opisala samo kao pratioca, ali na osnovu fotografija i intervjua s poznanicima, CNN je saznao da se radi o Charlesu Beardu.

Policija iz Daytona priopćila je u ponedjeljak da je obavila razgovor s Beardom i da nema nikakvih naznaka da su on ili Bettsova sestra te večeri bili svjesni da Connor Betts sa sobom ima oružje.

Otprilike sat vremena nakon ulaska u bar, u 00:13 sati, na snimci se vidi kako Betts pored izlaza razgovara s osobljem, a zatim izlazi iz bara Blind Bob. Beard i Megan Betts ostali su u noćnom klubu do 00:59 ujutro, kada su i oni napustili objekt.

Voditelj policijske stanice Dayton rekao je da se Betts odvojio od drugih dviju osoba “kasnije tokom večeri”, a vlasti pokušavaju shvatiti što je Betts radio između vremena kada je napustio sestru i prijatelja i prije nego što je počeo pucati.

Dodao je kako na videosnimkama nije bilo naznake svađe između Bettsa i njegove sestre.

Podsjetimo se, oko 1 sat ujutro u nedjelju stigli su prvi pozivi policiji o pucnjavi koja se odvija unutar ili u blizini bara Ned Pappers koji se nalazi u centru grada Daytona. Betts je vatrenim oružjem ubio 9 osoba, uključujući i svoju sestru Megan.

Policija je priopćila da je Betts ispucao 44 metaka prije nego što su ga upucali i ubili policijski dužnosnici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije