Načelnica pobjegla usred intervjua, novinari trčali za njom

Radiosarajevo.ba
Načelnica pobjegla usred intervjua, novinari trčali za njom
Foto: Printscreen / Evelyn Matthei potrčala pred novinarima

Čile je kroz nekoliko proteklih tjedana zapao u vrlo nasilne prosvjede u kojima je dosad povrijeđeno oko 800 policajaca i dvostruko više građana. Jučer se svijetom proširila snimka u kojoj su dvije policajke pogođene molotovljevim koktelom, a danas ona u kojoj načelnica Evelyn Matthei trči pred novinarima.

Zanimljivo, Matthei je proteklih tjedana žestoko kritizirala vlasti zbog načina na koji se nose s prosvjedima, a odbila je i ministarsku poziciju u vladi predsjednika Sebastiana Pinere.

Novinari su je zaustavili kada je krenula kratko regulirati promet zbog čega je bila u fluorescentnom prsluku, a čim su pitanja krenula, Matthei je krenula u trk.

„Srećom, i mi smo u dobroj formi“, rekao je novinar u mikrofon dok je trčao za načelnicom.

Kad joj se približio, novinar je pitao načelnicu misli li da novinari nisu bili fer prema njoj, a Matthei je tada samo dodatno ubrzala.

„Malo tjelovježbe uvijek je dobar način za započeti jutro. Pobijedit ćemo u utrci protiv vandalizma i destrukcije“, kazala je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije