Na Wall Streetu održana komemoracija žrtvama genocida u Srebrenici

Radiosarajevo.ba
Na Wall Streetu održana komemoracija žrtvama genocida u Srebrenici
Foto: Bosnjaci.net / Komemoracija na Wall Streetu

U srcu biznisa New Yorka 11. jula, u povodu 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i u cijeloj BiH, bh. dijaspora odala je pijetet prema žrtvama genocida uz prigodan program, nakon kojeg su na Wall Streetu podigli zastave SAD-a i Bosne i Hercegovine.

Na komemoraciji srebreničkim žrtvama na Wall Streetu se obratio Ibrahim Kurtulus ispred Bowling Green Association i Tursko-američke zajednice (Turkish American Community) koji već godinama podržava komemoraciju i bh. zajednicu u New Yorku.

Prisutnima se obratio i Senahid Halilović koji je jula 1995. prošao put smrti od Srebrenice do Tuzle i preživio genocid.

Komemoraciji su prisustvovali uposlenici NYC Department of Corrections officers Amir Džihić i Manuel Luna u ceremonijalnim uniformama, dok se prisutnima obratio Džihić, koji je ujedno i član BHICNY zajednice.

Na kraju komemoracije se obratio imam BHICNY Idriz ef. Budimlić koji je nakon obraćanja oficirima, kao i Kurtulusu uručio zahvalnice i majice napravljene za komemoraciju.

Nakon intoniranja himni SAD i BiH, proučena je dova za sve šehide genocida u Srebrenici i ostalim gradovima u Bosni i Hercegovini, pišu Bosnjaci.net.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije