Muslimani odgovorili danskoj ministrici o ramazanskom postu

Radiosarajevo.ba
Muslimani odgovorili danskoj ministrici o ramazanskom postu
FOTO: EPA / Inger Stojberg

Muslimani u Danskoj ismijali su prijedlog ministrice integracija Inger Stojberg, koja je kazala kako bi muslimani mogli uzeti slobodne dane tokom ramazana.

Ministrica Stojberg, koja radi u danskoj Vladi, istakla je u objavi na blogu u ponedjeljak kako bi se tim potezom izbjegli potencijalni rizici koje njihov post može donijeti drugim članovima društva.

Ona je u objavi u listu Berlingste Tidende, kao primjere navela vozače autobusa i uposlenike bolnica kojima na rad može utjecati post od hrane i vode tokom dnevnih sati dana u svetom mjesecu.

„Želim pozvati sve muslimane da uzmu slobodne dane na poslu tokom mjeseca ramazana kako bi se izbjegle negativne posljedice po ostatak danskog društva“, navela je ona.
 
Danski muslimani i nemuslimani, u izjavama za medije, kažu kako je najbolje ignorirati komentare Stojberg za koje smatraju kako malo utječu na šire društvo ove države.
 
U Danskoj živi približno 250.000 muslimana.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije