Muškarac polio ženu kiselinom zbog toga što je rodila djevojčicu

Radiosarajevo.ba
Muškarac polio ženu kiselinom zbog toga što je rodila djevojčicu
Muškarac iz Indije je polio svoju suprugu Farah (25) kiselinom dok je spavala zbog toga što je porodila djevojčicu, a ne dječaka, prenosi Daily Mail.

Siraj i Farah žive u gradu Moradabad u blizini New Delhija. Nakon kukavičkog napada Farah je smještena u bolnicu, a zadobila je opekline lica, ruku i abdomena.

Njena sestra Nusrat Jahan istaknula je kako se mlada žena udala za radnika prije osam godina, ali su se počeli svađati prošle godine, kada je on zatražio miraz. Rekla je i kako je nedavno rođenje druge kćeri bio povod za napad kiselinom.

"Nakon rođenja prvog djeteta suprugova porodica me napala kao da sam namjerno porodila djevojčicu. Kako je vrijeme prolazilo njihovo maltretiranje postajalo je sve gore. U posljednjih godinu dana stvari su postale zaista loše. Počeli su me udarati, a ja sam torturu podnosila tako što sam mislila na dobro svojih kćerki. Nikada nisam mogla zamisliti da će me posuti kiselinom. Nikada mu to neću oprostiti", rekla je Farah.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije