Morski psi napali dvoje djece u New Yorku

Radiosarajevo.ba
Morski psi napali dvoje djece u New Yorku
Dvoje djece je povrijeđeno u napadima morskih pasa kod obale Long Islanda u New Yorku, u prvom takvom incidentu u posljednjih 70 godina, objavili su službenici.

U srijedu su morski psi napali 12-godišnju djevojčicu i 13-godišnjeg dječaka u zaljevu u blizini Fire Islanda. Do napada je došlo na dva mjesta uz obalu, međusobno udaljena nekoliko kilometara.

 

Iz ubodne rane dječaka izvađen je zub morskog psa koji je poslan na analizu. Dječak nije identificiran, a identitet djevojčice kasnije je objavljen. Lola Pollina (12) bila je na plaži s roditeljima i izjavila je da je "stajala u hladnoj vodi do struka te vidjela peraju, a zatim se vratila na plažu i ugledala krv na svojoj nozi".

 

"Vidjela sam nešto pored sebe i osjetila sam neku vrstu boli, pogledala sam dolje i vidjela peraju. Otišli smo prema spasiocima i oni su stavili zavoje", izjavila je djevojčica.

Dodala je da je "sjena u vodi izgledala malo dulja od jednog metra".

"Znam da je moglo biti još gore, mogla sam izgubiti nogu", izjavila je djevojčica za američke medije.

Glavni spasilac Craig Amarando rekao je da je napadnuti dječak hrabar te da su mu rane odmah nakon napada previjene.

 

Medicinsko osoblje kasnije je pregledalo rane. Potvrdili su ne samo da se radi o ugrizu morskog psa, već su u rani pronašli i njegov zub. Službenici su izjavili kako očekuju da će se djeca brzo oporaviti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije