Monstruma koji je zlostavljao gimnastičarke, 2004. godine "spasio" PowerPoint

Radiosarajevo.ba
Monstruma koji je zlostavljao gimnastičarke, 2004. godine "spasio" PowerPoint
Larry Nassar (54), koji je osuđen na 60 godina zatvora zbog posjedovanja materijala s pedofilskim sadržajem, u odvojenom je slučaju zbog zlostavljanja američkih gimnastičarki dobio jedinstvenu kaznu zatvora od 175 godina.

Nassar je godinama bio doktor Gimnastičkog saveza Sjedinjenih Američkih Država, a da je 2004. godine policija temeljito istražila slučaj Larryja Nassara mnoge djevojke ne bi preživjele zlostavljanje monstruma.

Naime, Nassar je 2004. godine uhapšen nakon što ga je prijavila majka Brianne Randall-Gay koja je imala 17 godina, kada je Nassar liječio od skolioze. On je masirao njene grudi i pokušao staviti ruke u njenu vaginu, a majka Randall-Gay odlučila ga je prijaviti policiji u Meridian Townshipu.

Nassar je rekao da je to tretman i medicinska tehnika, te im je dao PowerPoint prezentaciju kako bi potvrdio svoju priču. Policija je povjerovala monstrumu i odlučila da ne pošalje slučaj tužilaštvu.

"Gospodine, vi ne zaslužujete ikad više kročiti nogom iz zatvora. Osuđujem vas na 40 godina zatvora, a prema ovim tačkama optužnice, kad se sve to zbroji, idete u zatvor na 175 godina. Kad preživite 60 godina zatvora koje ste dobili na federalnom sudu, počinje teći ova kazna. Upravo sam potpisala vašu smrtnu presudu. Ako ikad izađete iz zatvora, što je malo vjerojatno, morat ćete se registirati kao što moraju svi seksualni predatori", rekla je sutkinja Rosemarie Aquilina kada ga je nedavno osudila nakon što je saslušala 156 od 169 zlostavljanih djevojaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije