Tinejdžerki mobitel eksplodirao pored glave i ubio je

Radiosarajevo.ba
Tinejdžerki mobitel eksplodirao pored glave i ubio je
Foto: Daily Mail / Alua Asetkyzy Abzalbek (14)

Tinejdžerica Alua Asetkyzy Abzalbek (14) iz Kazahstana umrla je od povreda glave koje je zadobila nakon što joj je mobitel tokom punjenja na jastuku eksplodirao pored glave dok je spavala.

Djevojčica je otišla u krevet dok je slušala muziku u svojoj kući u Kazahstanu, a idućeg jutra pronađena je mrtva s baterijom koja je eksplodirala, piše Daily Mail.

Jedan od policajaca rekao je da je mobitel 14-godišnjakinje ostao uključen u utičnicu i da je odmah umrla. Njena porodica pozvala je hitnu pomoć, a bolničari su mogli samo potvrditi da je tinejdžerica mrtva.

Kasnije su forenzičari potvrdili da je mobitel u ranim jutarnjim satima eksplodirao nakon pregrijavanja koje je nastalo punjenjen, pišu lokalni mediji. Smrt ove 14-godišnjakinje opisana je kao “tragična nesreća”.

Marka njenog pametnog telefona nije otkrivena, a Aluini prijatelji još uvijek ne mogu vjerovati da je njihova prijateljica mrtva pa na društvenim mrežama pišu koliko im nedostaje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije