Mnogo pitanja visi u zraku: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Samira Halkića

J. M.
Mnogo pitanja visi u zraku: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Samira Halkića
Foto: LPD Polizei / Foto-robot ubice

Austrijska policija je u petak uveče uhapsila 34-godišnjeg Albanca pod optužbom za ubistvo državljanina BiH Samira Halkića i ranjavanje Halkićevog sina Dženisa u Salzburgu.

Bosanac slavio rođenje djeteta, došao muškarac i ubio mu oca

Nejasno je da li će protiv Albanca biti podignuta optužba za ubistvo jer policija nije dala ocjenu šta je pokazalo ispitivanje koje se oteglo do ranih jutarnji sati u subotu. Neki austrijski mediji iznose špekulacije da uhapšena osoba možda i nema veze s ubistvom.

"U interesu istrage ne možemop dati više informacija", rekla je glasnogovornica policije Verena Rainer.

Mjesto hapšenja i način na koji su kriminalisti došli do osumnjičenog se ne spominje iz taktičkih razloga, baš kao što policija ne govori da li je ključni detalj bio objavljeni foto-robot osumnjičenog.

Objavljen foto-robot i moguća nacionalnost osobe koja je ubila Samira Halkića

Prošlog vikenda, prolaznik u Salzburgu otkrio je 9-milimetarski pištolj marke Glock, ali forenzička istraga nije dala odgovor na pitanje da li je to oružje korišteno u ubistvu Samira Halkića.

Podsjetimo, 4. juna navečer, ispred puba na Ignaz-Harrer-Strasse u Salzburgu, došlo je do sukoba između 24-godišnjeg Dženisa Halkića i izvjesnog Albanca. 

Halkić je slavio rođenje djeteta kada je došlo do sukoba s Albancem u koji se uključio i Dženisov otac Samir Halkić. Sukob je eskalirao, a Albanac je izvadio pištolj i ispalio dva hica od kojih je jedan ubio Samira Halkića, a drugi ranio Dženisa Halkića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije