Mislili su da im radarski snimak neće naškoditi jer lete iz Njemačke

Radiosarajevo.ba
Mislili su da im radarski snimak neće naškoditi jer lete iz Njemačke
/ Foto: Policija
Svakodnevno smo u saobraćaju svjedoci bahatog ponašanja osoba koje znaju da ne mogu biti kažnjene. U prvom redu tu se misli na vozače automobila s diplomatskim tablicama, ali i strance pred stacionarnim radarima.

Upravo jedan takav slučaj zabilježila je ovih dana policija njemačke pokrajine Bavarske u Rosenheimu. Na autoputu A8 kod Irschenberga, na dionici na kojoj je brzina ograničena na 100 km/h, projurila je Opel Astra brzinom 193 km/h.

Ne samo da je vozač Astre bio skoro dvostruko brži od dozvoljenog nego je, s trojicom svojih saputnika, slavodobitno pozirao s prstima u obliku slova V (Victory-pobjeda).

Drugim riječima, vozač i njegovi saputnici bili su svjesni da ih snima radar ali svejedno nisu smanjili brzinu nego su čak provocirali "policijske kamermane".

Bahato ponašanje vozača Opel Astre i njegovih saputnika motiviralo je njemačku policiju da brzo reagira. Odmah su utvrdili "identitet vozila" i saznali da je riječ o rent-a-car automobilu.

Potom su kontaktirali agenciju i otkrili identitet osoba koje su iznajmile vozilo. Saznali su da je riječ o četvorici mladih državljana Ujedinjenih Arapskih Emirata koji imaju povratni let u svoju domovinu, Upravo je činjenica da napuštaju Njemačku bila razlog bahate vožnje i ponašanja.

No, nisu računali na munjevitu akciju policije. Iz glavnog policijskog centra alarmirana je jedinica na aerodromu München. Dok su čekirali avionske karte Arapima su prišli policijski službenici i 20-godišnjem vozaču ispostavili kaznu od čak 1.263 eura.

Treba reći da je bahato ponašanje – podizanje prstiju u obliku slova V – dvostruko uvećalo kaznu. Pošto vozač nije imao dovoljno novca kod sebe, u pomoć su priskočili saputnici i podigli s automata onoliko novca koliko je trebalo da napuste Njemačku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije