Mile Šimić osuđen na 15 godina robije za ubistvo bebe

Radiosarajevo.ba
Mile Šimić osuđen na 15 godina robije za ubistvo bebe
Foto: Grude.com / Grude
Kantonalni sud u Mostaru osudio je Milu Šimića iz Gruda na 15 godina zatvora za ubistvo tek rođenog sina, kojeg je bacio u provaliju.

Presuda je izrečena nakon što je Sud razmotrio i prihvatio sporazum o priznanju krivice, koji je Šimić sklopio sa Tužilaštvom HNK, prenosi Bljesak.info.

Istovremeno, predmet je razdvojen u odnosu na njegovu suprugu Mladenku, kojoj će suđenje biti nastavljeno.

Kako je navedeno u optužnici, Mile Šimić 6. septembra je došao je u Mostar po suprugu, u pratnji dvoje maloljetne djece, koja je tog dana napuštala bolnicu nakon porođaja. Prethodno su, zajedničkim dogovorom, skrivali njenu trudnoću, ali razlog zbog čega su se na to odlučili nije naveden.

Nakon što su svi zajedno krenuli automobilom u pravcu Čitluka, u namjeri da ubiju novorođenče, Šimić je zaustavio automobil na Kobilovači pored makadamskog proširenja. Njegova supruga tada je izvela djecu iz automobila, kako ne bi vidjeli što će njihov otac učiniti, te se s njima udaljila.

Otac je sa zadnjeg sjedišta uzeo korpu s novorođenčetom te je bebu bacio u provaliju. Novorođenče je, navedeno je u optužnici, glavom udarilo o tvrdu podlogu i zadobilo masovne povrede kostiju glave, uslijed čega je nastupila smrt.

Zatim je bračni par, zajedno s dvoje maloljetne djece okrenuo vozilo u pravcu Mostara i preko Žovnice se uputio u Grude.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije