Mike Pence: Američko strpljenje je potrošeno i sve opcije su na stolu

Radiosarajevo.ba
Mike Pence: Američko strpljenje je potrošeno i sve opcije su na stolu
EPA / Mike Pence
Američki potpredsjednik Mike Pence tokom posjete demilitariziranoj zoni na granici Južne i Sjeverne Koreje u ponedjeljak je poručio Pjongjangu da je američko strpljenje potrošeno i da su "sve opcije na stolu".

Dan nakon neuspješnog sjevernokorejskog testiranja rakete, Pence je poručio da je razdoblje američke strategije strpljivog čekanja završilo.

"Postojalo je razdoblje u kojem je naša strategija bila strpljenje, no to je razdoblje završilo", rekao je Pence.

"Na stolu su sve opcije za postizanje ciljeva", kazao je novinarima dok je iz sjevernokorejskih zvučnika odjekivala propagandna muzika.

Potpredsjednik SAD-a, stigao je helikopterom u vojni logor Bonifas, smješten samo nekoliko metara od demilitarizirane zone između Južne i Sjeverne Koreje, piše Time.

Demilitarizirana zona je četiri kilometra širok pojas između dvije zemlje pokriven nagaznim minama i bodljikavom žicom.

Napetosti su snažno porasle posljednjih sedmica između SAD-a i režima u Pjongjangu koji je testirao nekoliko raketa kao odgovor na slanje grupe američkih brodova i nosača aviona Carl Vinson prema Korejskom poluotoku.

Podsjećamo, američki predsjednik Donald Trump je još u četvrtak upozorio da će se SAD pozabaviti sjevernokorejskim problemom i onemogućiti režim Kim Jong-una da razvije interkontinentalnu raketu koja bi mogla dosegnuti američko tlo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije