Mijenjala pozu za vrijeme seksa, pala s kreveta pa ostala paralizirana

Radiosarajevo.ba
Mijenjala pozu za vrijeme seksa, pala s kreveta pa ostala paralizirana
Ilustracija / Ilustracija

Mama iz Engleske, Claire Busby (46), koja je ostala paralizirana nakon što je bila katapultirana s kreveta u trenutku dok se seksala, izgubila je pravnu bitku na Vrhovnom sudu protiv kompanije Berkshire Bed Company koju je tužila jer je krevet, navodno, bio u “neispravnom stanju”.

Kako piše Mirror, Claire, koja živi u Maidenheadu u Berkshireu, pretrpjela je ozbiljnu povredu kičme kada je pala sa svog super velikog kraljevskog kreveta dok je mijenjala poziciju. Tvrdila je da je krevet bio neispravan u trenutku nesreće, pa je tužila kompaniju Berkshire Bed Company od koje je kupila krevet, tražeći milionsku odštetu.

Pala je unatrag na glavu i leđa dok je mijenjala poziciju za vrijeme seksa s partnerom Johnom Marshallom.

“Okrenula sam se, stavila ruku dolje i osjetila kao da sam katapulitirana s kreveta. Udarila sam glavom o pod, pala sam na stranu i onda sam čula kao da je pukla opruga u mom tijelu”, rekla je Claire i dodala:

Prvo mi je bilo smiješno, rekao sam joj da ustane, no rekla je da se povrijedila”, rekao je njen partner u iskazu na sudu.

Clair je tvrdila da su krevetu kada je dostavljen nedostajale dvije noge ili “klizača”, zbog čega je stvoren opasan “nagib”.

S druge strane, kompanija je negirala odgovornost, ustrajavajući u tvrdnji da je krevet pravilno složen, zajedno s “klizačima”. Njezina advokatica Winston Hunter rekla je da je Claire očekivala da će madrac poduprijeti njezinu težinu dok je ležala na krevetu, ali da to nije uspio, pa se ona nastavila kretati unatrag i dolje

Sudija Barry Cotter odbacio je njezinu tužbu kao neosnovanu jer krevet nije bio neispravan. Rekao je da je pad bio jednostavno tragična nesreća.

Dostavljeni krevet bio je jedan od pet, u augustu 2013. kada je Busby obnavljala imanje. Samo sedam dana nakon dostave kreveta, Busby se povrijedila, prenosi Net.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije