Merkel: Sporazum o Brexitu neće se promjeniti

Radiosarajevo.ba
Merkel: Sporazum o Brexitu neće se promjeniti
FOTO: Arhiv / Angela Merkel

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da čelnici Evropske unije neće promjeniti sporazum o Brexitu s Britanijom, ali da bi mogli razmisliti o “dodatnim uvjeravanjima”.

Merkel je kazala dok je stizala na samit čelnika EU u Bruxellesu da je “veoma dobrodošla vijest” da je britanska premijerka Theresa May “preživjela” glasanje o povjerenju među poslanicima iz njene Konzervativne stranke.

Merkel je upozorila na očekivanja od davanja previše ustupaka EU, rekavši kako smatra sporazum o napuštanju - za koji May nastoji pridobiti podršku poslanika u parlamentu – “veoma dobro dogovorenim”.

“Naravno da i mi imamo svoje principe i ja ne vidim nikakve ponovne promjene u tom sporazumu o napuštanju. Naših 27 država članica bit će veoma jedinstvene po tom pitanju i mi moramo jasno izraziti naše interese”, izjavila je Merkel.

Njemačka kancelarka kazala je da blok želi “veoma, veoma dobre odnose” s Britanijom nakon njenog povlačenja, prenosi Associated Press.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije