Meksiko: Srušio se avion sa 101 osobom, niko nije poginuo

Radiosarajevo.ba
Meksiko: Srušio se avion sa 101 osobom, niko nije poginuo

Putnički avion tipa Embraer E190 s 97 putnika i četiri člana posade srušio se u utorak, 31. jula, na letu iz meksičkog grada Duranga za prijestolnicu Mexico City, a guverner Jose Aispuro na Twitteru je objavio kako od 101 osobe koja se nalazila u avionu niko nije poginuo. Ipak, povrijeđenih je 85, javlja BBC.

Meksičke vlasti su potvrdile kako je hospitalizirano 37 osoba od kojih su dvije u kritičnom stanju. Prema prvim informacijama, avion meksičke kompanije Aero Mexico je iz trenutno nepoznatih razloga pao samo pet minuta nakon polijetanja, a na fotografijama s mjesta nesreće koje je objavila lokalna civilna zaštita vide se krhotine aviona iz kojih se uzdiže dim.

Zasad nema informacija o uzrocima nesreće, koja se dogodila oko 17 kilometara od aerodroma u Durangu, ali lokalni mediji javljaju da su neki od preživjelih sami bili u stanju izaći iz olupine. Dio ljudi je dotrčao do obližnje autoceste i zaustavljao vozila tražeći pomoć.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije