Medicinske sestre otpuštene jer su zlostavljale novorođenčad u bolnici

Radiosarajevo.ba
Medicinske sestre otpuštene jer su zlostavljale novorođenčad u bolnici
Više uposlenika u jednoj bolnici u Floridi otpušteno je nakon što su se internetom proširile snimka i fotografija na kojima se vidi njihovo, u najmanju ruku, neprikladno ponašanje prema novorođenim bebama.

Jedna od fotografija koja je objavljena na Snapchatu pokazuje jednu od medicinskih sestara kako pruža srednji prst prema bebi, a u natpisu stoji "Ovako trenutno osjećam prema ovim malim satanama".

U videu, druga medicinska sestra tjera dijete da pleše uz rep pjesmu In da club, tako što pomjera njene udove, dok se čuje smijeh osobe koja snima.

Fotografija i video su snimljeni u Naval Hospital u Jacksonvilleu, Florida.

Korisnici društvenih mreža bili su užasnuti i međusobno su dijelili snimku sve dok nije stigla do odgovornih osoba.

Glasnogovornica bolnica je kazala da su šefovi bolnice "u procesu identificiranja i obavještavanja roditelja zlostavljanih beba".

"Svjesni smo da postoje video i fotografija i to je nečuveno, neprihvatljivo, neprofesionalno i ne smije se tolerirati", dodala je glasnogovornica Jeanne Casey.

"Identificirali smo odgovorne osobe, sklonili ih sa pozicija i predati ćemo ih zakonskom sistemu i vojnoj pravdi", kazala je Casey.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije