Majka joj obrijala glavu, drogirala je i rekla da ima rak kako bi na njoj zarađivala

Radiosarajevo.ba
Majka joj obrijala glavu, drogirala je i rekla da ima rak kako bi na njoj zarađivala
Foto: Mirror / Hannah Milbrandt danas
Hannah Milbrandt (21) imala je sedam godina kada ju je majka ubijedila da ima rak.

Ona je bila žrtva laži i zlostavljanja svoje majke koja je pokušala zaraditi novac izmislivši da je Hannah teško bolesna.

Ova djevojka iz američke savezne države Ohio je pretrpjela tešku traumu zbog koje je morala potražiti pomoć psihoterapeuta.

"Imala sam sedam godina kada su mi rekli da imam rak. Bila sam previše mlada da bih shvatala šta to znači, ali gledajući oca kako plače bilo je dovoljno da me uplaši. Moja majka Teresa me je odvela kod doktora kada sam imala blažu groznicu i kašalj. Osjećala sam se dobro, ali me je ipak odvela na skener. Kasnije je majka pozvala porodicu i rekla nam da je ljekar našao tumor na mojoj kičmi. 'Mogao bi biti terminalan', rekla je i moj otac je zaplakao", priča Hana, a prenosi britanski Mirror.

Njen život joj se preko noći promijenio, morala je nositi hiruršku masku, a ljudi su je sažalijevali.

Cijela zajednica njihovog malog grada je pomagala djevojčici, organizirali su dobrotvorne akcije kako bi porodica mogla platiti skupe tretmane koji su navodno bili neophodni Hannah.

"Mama je bila medicinska sestra tako da mi je ona sama davale lijekove. Ali, čini mi se, činilo mi se da sam se osjećala gore - počela sam dobijati užasne glavobolje i stalno se osjećala iscrpljeno. Nisam mogla voziti bicikl, igrati se s drugaricama... Nosila sam masku u školi. Moj najveći strah je bio da ću se odvojiti od svoje porodice. U to doba, nisam znala šta je smrt, ali sam znala da to znači da neću biti s mojim roditeljima i to me je preplašilo. Počela sam se plašiti da ostanem sama u mraku, ali mi je mama zabranjivala da spavam s njima. Bilo je čudno - mama se udaljila od mene u trenucima kada mi je najviše trebala. Ali tata je uvijek znao kako me razvedriti, obasipajući me ljubavlju koju mi ona nije pokazala", rekla je ona.

Jednog dana se probudila sa zavojem na donjem dijelu kičme, a majka joj je rekla da je tim zavojem prekrivena rana od igle prije koje je primala terapiju. Rekla joj je i da je posjećuje medicinska sestra po imenu Beth koja joj daje terapiju, ali Hannah je nikada nije vidjela, a majka joj je davala lijekove za uspavljivanje.

Nekoliko dana kasnije probudila se bez svoje duge plave kose.

"Vrisnula sam kada sam se pogledala u ogledalo. Bila sam potpuno ćelava. Mama mi je objasnila da mi je Beth obrijala glavu jer mi je kosa počela opadati zbog hemoterapije. 'Hoće li mi ponovo izrasti?', pitala sam je. 'Ne, mislim da neće', mama mi je odlučno odgovorila", ispričala je Hannah.

Rekla je kako su njeni prijatelji plakali kada su je vidjeli takvu, bilo ju je sramota, pa je nosila šešir, a nastavnici su organizirali donaciju za njen tretman. O njoj su pisale i lokalne novine pa su donacije stizale s raznih strana.

Hannah Milbrandt kad je imala sedam godina - undefined

Foto: Mirror: Hannah Milbrandt kad je imala sedam godina

Njeni roditelji su otišli toliko daleko da joj je majka rekla da ima još samo nekoliko sedmica života i djevojčica je morala ići kod savjetnika kako bi se suočila sa smrću.

"Onda se odjednom sve to završilo, kada su moji roditelji i baka uhapšeni. Jedna učiteljica je primijetila da mi kosa raste ravnomjerno, a ne u pečatima kao poslije hemoterapije pa je postala sumnjičava i prijavila moju mamu socijalnoj službi. Mama je odmah priznala da je lažirala moj rak i prevarila zajednicu za oko 31.000 dolara. Smještena je u psihijatrijsku bolnicu, a tata je pušten uz kauciju. Rekao mi je da više nisam bolesna i bila sam presretna jer neću umrijeti. Ali sreća je kratko trajala jer su me ubrzo smjestili u hraniteljsku porodicu. Bila sam zbunjena i sama i svi moji strahovi su se ostvarili - ostala sam bez porodice", ispričala je devojka.

Njena majka je osuđena na šest i pol godina zatvora, nakon što je sud odbacio njenu odbranu na neuračunljivost. Njen otac je priznao krivicu za ugrožavanje djeteta, ali tvrdi da nije znao da je majka lagala za njenu bolest, a baka je oslobođena krivice.

Hannah je živjela s tetkom, a u 12-oj godini je utvrđeno da je depresivna pa je išla na terapije kod psihologa. Kada je njen otac izašao iz zatvora, Hannah je prešla živjeti s njim i uvjerena je da on zaista nije bio svjestan laži svoje žene.

Majka joj se nikada nije izvinila za ono što joj je uradila.

"Nadam se da ću jednog dana moći pomoći ljudima koji su žrtve zlostavljanja. Jednog dana željela bih da imam svoju djecu i znam da ću im biti dobra mama, a ne kao čudovište od moje majke", rekla je ona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije