Majka heroina: Izbodena i spaljena dok je spašavala život svoje bebe

Radiosarajevo.ba
Majka heroina: Izbodena i spaljena dok je spašavala život svoje bebe
Leanne Collopy, 25-godišnja majka iz Rawtenstalla u Engleskoj postala je prava majka heroina, nakon što je žrtvovala svoj život kako bi spasila svoje dvogodišnje dijete od ljubomornog oca.

Collopy je zadobila 21 ubodnu ranu pri napadu bivšeg momka Saleema Saida, koji ju je polio benzinom i zapalio. Dok je plamen zahvatao njena leđa, čuvala je dvogodišnju kćerku u rukama kako bi je zaštitila od napada koji se dogodio u engleskom gradu Rawtenstallu, prenosi Daily Mail.

Komšije su čule Collopy kako doziva pomoć te su pozvali policiju i vatrogasce. Međutim, dok su oni došli do stana, ona je već pretrpjela teške povrede zbog kojih je četiri dana kasnije preminula u bolnici. Povrede je pretrpjela i njena beba, ali nije životno ugrožena. Njeno drugo dijete u tom trenutku nije boravilo u stanu.

Napad se dogodio prošlog jula, a na suđenju je ustanovljeno da je Said prije ubistva kupio lisice, ljepljivu traku te benzin s namjerom da ubije bivšu djevojku jer ga je ostavila. Ustanovljeno je i da je na internetu pretraživao "16 koraka da se neko ubije, a da se ne otkrije", "kako brzo zapaliti vatru" te "koliko je vremena potrebno da se neko uguši".

Collopy i Said su započeli vezu 2015. godine te su čak stupili u brak po šerijatskim pravilima. Međutim, raskinuli su prošle godine jer ga je ona optuživala za posesivnost i nasilje.

Said je proglašen krivim te je osuđen na minimalnu zatvorsku kaznu u trajanju od 30 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije