Ljudožderka radila kao kuharica i vlasniku restorana nudila "jeftino meso"

Radiosarajevo.ba
Ljudožderka radila kao kuharica i vlasniku restorana nudila "jeftino meso"
Nakon šokantnog otkrića bračnog para Bakšejev koji je u ruskom Krasnodaru oteo, ubio i pojeo 30 osoba na vidjelo izlaze novi uznemirujući podaci.

Istraga je utvrdila da je Dmitrij Bakšejev (35) obično na ulici kidnapirao prolaznike, uglavnom mlade žene, i dovodio ih u stan gdje je čekala supruga Natalija (42).

Bračni par je potom žrtve drogirao, a zatim sjekao na komade i jeo. Sve su to radili u kompleksu letačke akademije ruskog ministarstva odbrane u Krasnodaru.

"Pojedine dijelove tijela jeli su žive, i to odmah nakon rezanja, a druge su ostavljali u zamrzivač. Unutrašnje organe i dijelove kože slagali su u tegle i tako ih čuvali", rekla je policijska inspektorica Natalija Smjackaja.

Pravu paniku u ruskoj javnosti izazvale su informacije da su se Bakšejevi više puta pokušavali zaposliti u restoranima, kafićima i ponuditi svoje "proizvode". 

"Kada sam vidio fotografiju bračnog para Bakšejev, sjetio sam se Natalije, koja je 2010. godine u blistavoj haljini došla kod mene da bi se zaposlila kao kuharica", ispričao je novinarima Vitalij Jakubenko koji je držao mjesnu kafanu i restoran.

Jakubenko se sjeća da ga je Natalija Bakšejeva ispitivala gdje nabavlja meso i ribu, odnosno koliko su svježi proizvodi.

"Odgovorio sam da trgujem samo s certificiranim dobavljačima mesa i ribe. Činila mi se pretjerano radoznalom, ali sam joj svejedno dao da popuni obrazac ukoliko želi posao. Ona to nije učinila. Njen suprug Dmitrij čekao je pred vratima, izgledao je otrcano u poređenju s Natalijom", rekao je Jakubenko.

Prema njegovom mišljenju, nakon što im je dao do znanja da kupuje samo provjereno meso i ribu, bračni par Bakšejev je izgubio interes za posao. Jakubenko misli da su nekome ipak prodali svoje "proizvode" jer im je to bio glavni motiv za kuharski posao. 

"Neophodno je provjeriti brojne restorane jer mi je Natalija govorila da ima iskustva u kulinarstvu i ugostiteljstvu. Navodno je neko vrijeme radila kao kuharica, a prema drugim izvorima, bila je medicinska sestra. U ovoj branši postoji mnogo beskrupuloznih menadžera koji imaju šeme za nabavku jeftinog mesa. I meni su dolazili s takvim ponudama, ali sam vodio računa o svojim gostima", izjavio je Vitalij Jakubenko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije