Linz: Migrant iz Afganistana nožem ubio dvoje Austrijanaca i šokirao istražnog sudiju

J. M.
Linz: Migrant iz Afganistana nožem ubio dvoje Austrijanaca i šokirao istražnog sudiju
Foto: Heute / Mjesto zločina

Na Univerzitetskoj bolnici u austrijskom Linzu umro je David H., 32-godišnji radnik Crvenog krsta, koji je radio u centru za tražioce azila u Wullowitzu (Gornja Austrija).

Njega je u ponedjeljak nožem napao 33-godišnji Jamal A., migrant iz Afganistana. Iako je neposredno nakon napada objavljeno da je radnik Crvenog krsta izvan životne opasnosti, on je u petak podlegao teškim povredama.

Nakon što je u ponedjeljak teško povrijedio Davida H., Afganistanac je napustio centar i u bijegu nožem nasmrt izbo 63-godišnjeg farmera iz obližnjeg sela.

Jamal A. je brzo uhapšen i već u srijedu se pojavio kod istražnog sudije u Linzu, koga je šokirao svojim zahtjevom.

"Obećavam da to više nikada neću učiniti. Ne mogu objasniti zašto sam to napravio. Želim da me pustite da idem u grad", rekao je Jamal A. prema tvrdnjama austrijskih medija.

Naravno, određen mu je pritvor, a uskoro će biti optužen za dvostruko ubistvo. Azilantski centar u Wullowitzu je raspušten nakon brutalnog zločina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije