Lavrov primio Madurovu zamjenicu: "SAD želi vojno intervenirati u Venecueli"

Fena
Lavrov primio Madurovu zamjenicu: "SAD želi vojno intervenirati u Venecueli"
Foto: MVP Rusije / Rodriguez i Lavrov
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da Sjedinjene Američke Države rade na kršenju međunarodnih normi kako bi počele vojnu intervenciju u Venecueli.

Nakon sastanka s potpredsjednicom Venecuele Delcy Rodriguez, ruski ministar je na zajedničkoj konferenciji za medije kazao da se krizu u Venecueli treba riješiti dijalogom i mirnim putem. Lavrov je istakao kako je zabrinut zbog politike SAD-a prema Venecueli.

"SAD radi na kršenju međunarodnih normi kako bi počeo vojnu intervenciju u Venecueli. Države koje podržavaju Venecuelu mogu spriječiti realizaciju tih planova", rekao je Lavrov, prenosi Al Jazeera Balkans.

Šef ruske diplomatije je istakao kako SAD sankcijama venecuelanskim firmama pokušavaju dovesti do humanitarne krize u Venecueli.

Rodriguez je izjavila da će ured venecuelanske državne naftne kompanije PDVSA, kojem je SAD uveo sankcije, iz Lisabona biti premješten u Moskvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije