Kućna pomoćnica se tajno snimila i otkrila strahote koje joj rade poslodavci

Radiosarajevo.ba
Kućna pomoćnica se tajno snimila i otkrila strahote koje joj rade poslodavci
Youtube/Screenshot / Kućna pomoćnica se tajno snimila i otkrila strahote

Kućna pomoćnica iz Bangladeša koja radi u Saudijskoj Arabiji na internetu je objavila video snimku u kojoj tvrdi da ju poslodavci zlostavljaju i seksualno iskorištavaju, a rekla je i kako su je, među ostalim, polijevali vrućim uljem i vezali, javlja Daily mail.

Ta je žena na društvenim mrežama objavila video snimku koju je tajno snimila, a u kojoj u suzama govori o navodnom zlostavljanju kod svojih saudijskih poslodavaca.

U snimci je rekla i da se očajnički želi vratiti kući, da je bila napadnuta, izgladnjivana i zatvorena na 15 dana.

Nakon te je objave Bangladeš apelirao da se njihova radnica vrati iz Saudijske Arabije. Snimku je objavila na Facebooku, gdje je podijeljena hiljade puta, a svoje je šefove optužila za nemilosrdne seksualne napade. Čak je i pokazala ruke pune ožiljaka.

"Možda neću preživjeti. Molim vas, spasite me. Zaključali su me na 15 dana i jedva da su mi dali nešto hrane za to vrijeme. Opekli su mi ruke vrućim uljem i svezali me", ispričala je ova 25-godišnjakinja.

Njena je objava izazvala proteste u glavnom gradu Bangladeša, Daki, protiv loših uvjeta za radnike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije