Kriza na istoku Ukrajine: U sukobima poginula tri vojnika

AA
Kriza na istoku Ukrajine: U sukobima poginula tri vojnika
U sukobima na istoku Ukrajine poginula su tri vojnika te zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

Glasnogovornik ukrajinske administracije za borbu protiv terorizma Aleksandr Motuzyanik potvrdio je i da su ranjena tri ukrajinska vojnika. 

Potcrtao je da su intenzivirani napadi u Donbasu te da su većinom izvedeni na području Luhanskog. Motuzyanik je kazao da u sklopu sporazuma iz Minska ukrajinski vojnici nastavljaju da drže teško naoružanje na određenoj udaljenosti na tom području. 

U Minsku je krajem prošle godine na sastanku trilateralne kontakt grupe dogovoreno da se zbog božićnih i novogodišnjih praznika obustave sukobi. 

Najmanje 10.300 osoba poginulo je od augusta 2015. do danas u sukobima na istoku Ukrajine, podaci su Ujedinjenih nacija (UN). Sukob na istoku Ukrajine traje od aprila 2014. godine, nakon što je Rusija aneksirala Krim. Iako je još u februaru 2015. godine potpisan sporazum u Minsku, istok Ukrajine je i dalje poprište čestih sukoba i područje krhkog primirja. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije