Dilera provalili na granici: "Dosad smo drogu znali naći u bananama. Ali ovo…"

Radiosarajevo.ba
Dilera provalili na granici: "Dosad smo drogu znali naći u bananama. Ali ovo…"
Pixabay / Ilustracija
Kome bi palo na pamet da u Portugal, zemlju koja se smatra jednom od najznačajnijih kada je posrijedi proizvodnja maslinova ulja, pokuša unijeti pun kovčeg boca s tom zdravom tekućinom – iz Argentine?

Policiji lisabonske zračne luke jedan je putnik bio posebno sumnjiv pošto su ustanovili da u kovčegu ima 24 boce ekstra djevičanskog maslinovog ulja proizvedenog, kako je pisalo na etiketi – u Argentini.

“Ranije smo dobili dojavu da bi taj muškarac mogao biti trgovac drogom pa smo ga zaustavili zbog rutinske kontrole. No činjenica da stiže u Portugal, zemlju koja se smatra jednom od najvećih kada je riječ o proizvodnji maslinova ulja s većom količinom ulja, pojačala je našu sumnjičavost. Pokazalo je da smo bili u pravu”, rekao je policijski dužnosnik, javlja Hina.

Naime, ulje je bilo pomiješano s kokainom.

“Dosad smo drogu znali pronaći skrivenu u voćkama ananasa, u bananama…, no ovo je jedinstven slučaj. Krijumčarima nije palo na pamet da se zapitaju koliko je mudro u Portugal unositi toliku količinu maslinova ulje”, kazao je.

Količina droge skrivene u bocama s uljem bila bi dovoljna za 33.000 individualnih doza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije