"Kosovo je Albanija": Policija spašavala Borisa Malagurskog od demonstranata

Radiosarajevo.ba
"Kosovo je Albanija": Policija spašavala Borisa Malagurskog od demonstranata
Foto: Boris Malagurski / Boris Malagurski

Albanska dijaspora u New Yorku organizirala je proteste na projekciji filma "Težina lanaca 3" kontroverznog srbijansko-kanadskog režisera Borisa Malagurskog.

Demonstranti su uzvikivali "UČK" i "Kosovo je Albanija", a tokom protesta jedan od njih je uhapšen.

"Ovo još nisam doživio. Premijeru sam posvetio njujorškoj policiji, koja mi je osigurala pratnju do kino dvorane i čuvala publiku koja je ulazila da gleda film", rekao je Malagurski.

Prethodno je grupa "Albanski korijeni" preko Facebooka pozvala na protest zbog prikazivanja dokumentarnog filma "Težina lanaca 3" u New Yorku, nakon što je premijera održana u Chicagu 28. septembra.

Treći deo kontroverzne dokumentarne trilogije srpsko-kanadskog filmskog režisera Borisa Malagurskog u 120 minuta objašnjava "kako vojno-industrijski kompleks, moćne korporacije i političke interesne grupacije ugrožavaju zdravlje i goli opstanak, fokusirajući se na primjer Srbije i drugih država širom svijeta, poput Italije i Bolivije".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije