Ko je žena koja je napravila (sad već slavne) rukavice Bernieu Sandersu

1
Radiosarajevo.ba
Ko je žena koja je napravila (sad već slavne) rukavice Bernieu Sandersu
Foto: Guardian.com / Bernie Sanders

Inauaguracija Joe Bidena pokazala je svu modnu raskoš kada su u pitanju skupocjene svjetske marke poput Diora, Air Jordan i drugih.

Međutim, detalj koji je zaokupirao pažnju svih tokom inauguracije bile su rukavice Bernia Sandersa.

Ručno rađene rukavice su djelo Jen Ellis, žene koja živi u Vermontu. Bilo joj je izuzetno drago vidjeti Sandersa da tokom inauguracije nosi njene rukavice, iako već dugi niz godina nosi iste.

Nakon što su mediji uveliko pisali o famoznim rukavicama, a Bernie i njegove rukavice glavni su trend na internetu (imaju čak i svoju app), Ellis je priznala da je bila oduševljena kada je vidjela Bernija kako nosi njene rukavice.

"Bila sam totalno oduševljena. Kada sam došla s posla, susprug mi je rekao da su moje rukavice na TV-u. Tada mi je veliki broj ljudi počeo slati slike Sandersa s tim rukavicama", rekla je Ellis.

Mnogi se pitaju na koji način su njene rukavice došle do Sandersa.

"Sandersova snaha vodi predškolsku ustanovu koja se nalazi nedaleko od moje kuće i tu je školu naša kćer pohađala. Jedne prilike smo radili poklone za odgajatelje pa smo napravili dodatni par kada je Bernie izgubio u utrci za predsjednika unutar demokratske stranke od Hillary Clinton", priznala je Ellis.

Rukavice se ručno prave i postoji proces na koji način se to radi.

"Vanjski sloj izrađen je od odbačenih vunenih džempera, koji imaju rupe od moljaca ili ih je uništila mašina za veš ili su bili poderani ili što već, ispali iz mode... 

Izrežem ih i kombiniram s ostalim džemperima s komplementarnim bojama", objasnila je Ellis, a piše slate.com

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije