Ko je bio Afroamerikanac kojeg su ubili policajci u Atlanti: Kćerkica ga je čekala...

Radiosarajevo.ba
Ko je bio Afroamerikanac kojeg su ubili policajci u Atlanti: Kćerkica ga je čekala...
Foto: Facebook / Rayshard Brooks

Rayshard Brooks ubijen je dan prije nego što je planirao proslaviti rođendan svoje kćerke.

Malena Christine Maxouris je u subotu ujutro odjenula svoju rođendansku haljinu i čekala da otac dođe po nju i odvede je na klizanje kako bi ondje zajedno proslavili rođendan, saopćili su advokati porodice.

No, njen otac se nikad više nije vratio kući. U petak navečer ga je na parkiralištu restorana Wendy ubio policajac, piše CNN.

Brooks je imao tri kćeri, stare jednu, dvije i osam godina, te 13-godišnju pastorku. Njegova osmogodišnja kći trebala je u subotu imati rođendansku zabavu.

"Imali su pripremljenu rođendansku proslavu za nju ... s kolačima i svime, a mi smo ondje sjedili i razgovarali s majkom o ubojstvu njenog oca", rekao je advokat Justin Millerprenosi Index.hr.

Rayshard Brooks (27) prijavljen je jer je spavao u automobilu koji je blokirao prolaz. Ustanovljeno je da je bio pod utjecajem alkohola, a prilikom hapšenja došlo je do naguravanja te je Brooks od jednog policajca zgrabio elektrošoker. Nakon toga je ustrijeljen.

Uskoro je uz snimke s nadzornih kamera objavljena i snimka s kamere koja se nalazila na odori policajca. Na njoj se vidi kako Brooks vrlo mirno razgovara s policijom sve do trenutka kada mu službenici žele staviti lisice.

Policijski službenici koji su upucali Raysharda Brooksa su Garrett Rolfe i Devin Bronsan. Bronsan je stavljen na administrativnu poziciju, a Rolfe je dobio otkaz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije