Kakav pogled...: Pogledajte šta je Trumpa dočekalo kad je sletio u London

Radiosarajevo.ba
Kakav pogled...: Pogledajte šta je Trumpa dočekalo kad je sletio u London
Foto: EPA-EFE / Twitter/Poruka za Donalda Trumpa u Velikoj Britaniji

Američki predsjednik Donald Trump započeo je trodnevnu posjetu Velikoj Britaniji, a njegova posjeta počet će sastankom s kraljevskom porodicom i ručkom s kraljicom  Elizabetom u Buckinghamskoj palati.

Prije nego što je njegov avion sletio u London, Trump je iz Air Force One-a mogao vidjeti šta o njegovom dolasku misle Britanci.

Kako pišu svjetski mediji, jedan je tinejdžer odlučio napraviti u svom dvorištu poruku za predsjednika SAD-a u obliku velikog penisa!

Naime, uz džinovski penis u travi, ovaj Britanac je kosilicom napravio polarnog medvjeda i napisao "Oi Trump" te "klimatska promjena je stvarna".

Posjeta, planirana unaprijed više mjeseci povodom obilježavanja 75. godišnjice Dana D - iskrcavanja saveznika u Normandiju - u sjeni je previranja oko Brexita i najavljene ostavke premijerke Therese May u petak.

Prvi dan posjete američkog predsjednika bit će popraćen protestima građana.

Tokom banketa u Buckinghamskoj  palati u centru Londona, stotine demonstranata planira održati suparnički "narodni banket" nekoliko stotina metara dalje na Trgu parlamenta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije