Kadirov poručio Rusima: Za Novu godinu dođite u Čečeniju, sigurnije je nego u EU

Radiosarajevo.ba
Kadirov poručio Rusima: Za Novu godinu dođite u Čečeniju, sigurnije je nego u EU
Foto: Tass / Ramzan Kadirov
Čečenski predsjednik Ramzan Kadirov upozorio je Ruse da - zbog opasnosti od terorističkih napada - ne putuju u Europu za Novogodišnje praznike.

Umesto toga, Kadirov smatra da bi Rusi ovaj praznik trebali proslaviti u svojoj zemlji.

"Dođite kod nas, u Čečeniju, posjetite turistički centar Sernovodsk Kavkaz, Nihaloevske vodopade, jezero Kezenoiam", napisao je Kadirov na društvenim mrežama.

Kadirov je napomenuo da Europa proživljava turbulentno vrijeme jer postoji rizik od terorističkih napada, dok Rusija bilježi veliki napredak u borbi protiv ove pošasti.

"Dočekajte Novu godinu u svojoj zemlji, u kojoj je mnogo lijepih mjesta - na Sjevernom Kavkazu, Baikalu, Kareliji, Altaju, Sočiju i mnogi drugim", pozvao je predsjednik Čečenije.

On je takođe primjetio da se ljepota Rusije "mora vidjeti i naučiti sopstvenim očima".

"Naravno, ne smijete biti izolira ni, morate upoznati i druge zemlje. Nekome je bliži Champs-Élysées, ali ja volim ruska polja i planine Kavkaza", poručio je Ramzan Kadirov koji je u četvrtak ukazao na potrebu pooštravanja kazni za regrutiranje u terorističke organizacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije