Potjera za Srbijancem: Ukrao bicikl, vlasnica "urlala", a onda je stigla policija

Radiosarajevo.ba
Potjera za Srbijancem: Ukrao bicikl, vlasnica "urlala", a onda je stigla policija
Arhiv / Ilustracija

Protiv državljanina Srbije (31) podnijeta je krivična prijava u Italiji nakon što je u ponedjeljak, usred bijela dana, u centru Vićence ukrao bicikl.

On ima stalan boravak u Italiji, a sa sobom je ponio klješta i kada je u centru grada ugledao “usamljeni” bicikl krenuo je u akciju. Međutim, nije računao da će ga pojuriti vlasnica i da će ga policajcima tako vjerno opisati, da će mu oni ubrzo ući u trag.

Naime, kada je Srbin klještima precvikao lanac i sjeo na bicikl sa namjerom da ga odveze, bijesna vlasnica istrčala je iz obližnjeg lokala i digla uzbunu, prenose italijanski mediji. Uplašeni Srbin je odmah krenuo da pedala, ne računajući da će vlasnica da krene u poteru za njim. Što je on brže pedalao, to je ona brže trčala sve vrijeme dozivajući pomoć.

U jednom trenutku osumnjičeni je skrenuo u bočnu ulicu i uspio je da pobjegne, ali ga je policija, na osnovu opisa pokradene žene i drugih očevidaca brzo identifikovala i locirala.

Protiv njega podnijeta je krivična prijava, piše Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije