Još uvijek traje potraga za preživjelim u Genovi: Čujemo plač ispod ruševina

Radiosarajevo.ba
Još uvijek traje potraga za preživjelim u Genovi: Čujemo plač ispod ruševina
Najmanje 35 osoba poginulo je u urušavanju mosta Morandi na autoputu A10 u Genovi, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Italije, a potraga za preživjelim trajala je čitavu noć.

"Nećemo odustati, ne gubimo nadu. Nastavit ćemo potragu sve dok ne pronađemo i ne spasimo svaku žrtvu", rekao je Emanuele Giffi za AFP.

Prema pisanju lokalnih medija iz policije su rekli kako se pod ruševinama može čuti i plač preživjelih.

Podsjetimo, most, visine oko 100 metara, srušio se jučer u popodnevnim satima na sjeverozapadu Italije. U urušavanju je uništen veliki broj vozila, a budući da se neka još uvijek nalaze pod ruševinama u toku je akcija potrage i spašavanja osoba ispod ruševina.

Još uvijek nije poznato šta je tačan uzrok urušavanja vijadukta. Postoji mogućnost da se most urušio zbog infrastrukturalnog problema, ali postoje i mišljenja da je razlog urušavanja jak vjetar.

Radi se o vijaduktu koji je poznat pod imenom most Morandi, izgrađenom 1960. godine. Italijanski mediji pišu kako je razlog rušenja slaba konstrukcija.

Vijadukt je obnovljen 2016. godine i prolazi iznad trgovačkih centara, tvornica, stambenih zgrada, željeznice Genova-Milano i rijeke Polcevera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije