Joe Biden se obratio javnosti: Uvjeren u pobjedu

0
Radiosarajevo.ba
Joe Biden se obratio javnosti: Uvjeren u pobjedu
Foto: Screenshot / Joe Biden se obratio javnosti

Predsjednički kandidat Demokrata Joe Biden obraća se javnosti.

Podsjetimo, ranije danas javnosti se obratio Donald Trump, koji je tada proglasio pobjedu.

CNN-u je danas tokom popodneva potvrđeno kako će se Biden obratiti javnosti tokom dana, ali nije bilo rečeno tačno kada.

Biden je započeo zahvalivši medijima jer su došli ali i Amerikancima koji su glasali.

"Jasno je da smo pobijedili u dovoljno država da osvojimo 270 elektorskih glasova", rekao je.

"Ovo je vladavina naroda i za narod. Prebrojano je dovoljno da vidimo da ćemo na kraju mi imati dovoljno za 270, dovoljno za pobjedu. Uskoro će biti prebrojan Michigan, osjećamo se dobro oko Pennsylvanije, osvojili smo Arizonu, a meni je posebno važno da smo osvojili glasove većine Amerikanaca", rekao je. 

"Senatorica Harris i ja smo na putu toga da osvojimo više glasova nego iko ikada u kampanji. Na to smo jako ponosni. Samo tri kampanje su svrgnule predsjednike nakon jednog kampanja, ako Bog da mi ćemo biti četvrta i to je veliko postignuće", dodao je Biden.

"Kada sve ovo prođe, smanjit ćemo tenzije, slušati jedni druge, opet se čuti, poštivati i brinuti jedni za druge. Ujediniti, izliječiti, biti skupa kao nacija. Nisam naivan, znam da to nije lako. Znam kolike su podjele u našoj zemlji. Ali znam da je za progres potrebno da više ne gledamo protivnike kao neprijatelje", rekao je i dodao da se on kanidira kao demokrat ali da će vladatti kao američki predsjednik.

"Jako ću raditi za one koji su glasali za mene kao i za one koji nisu", rekao je i dodao kako će svaki glas biti prebrojan.

"Niko neće ugroziti našu demokraciju. Mi, narod, nećemo se utišati, nećemo se predati. Ovo će biti pobjeda američkog naroda", rekao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije