Jeremy Hunt: Ova presuda je od velikog značaja za međunarodnu pravdu

Radiosarajevo.ba
Jeremy Hunt: Ova presuda je od velikog značaja za međunarodnu pravdu
FOTO: EPA / Jeremy Hunt

“Današnja presuda Radovanu Karadžiću je od velikog značaja za međunarodnu pravdu, potvrđuje prethodne presude Karadžiću za genocid u Srebrenici i povećava njegovu kaznu na doživotni zatvor. Ona šalje snažnu poruku da će oni koji počine zločine odgovarati za svoja djela i u skladu sa tim biti kažnjeni", rekao je britanski ministar vanjskih poslova Jeremy Hunt.

"Naše misli su prvenstveno uz hiljade žrtava i njihove bližnje. Iako ova presuda neće odagnati njihov bol i patnju, nadamo se da će im ona dati neku utjehu.

Ostajemo predani postizanju pravde za žrtve. Nastavićemo podržavati rad Mehanizma i drugih organizacija koje rade na traženju pravde i pružanju podrške preživjelim i kojima je cilj da pronađu i identifikuju osobe koje se još uvijek vode kao nestale nakon konflikta u regionu.“, stoji u saopćenju mnistra vanjskih poslova Velike Britanije Jeremy Hunta.

Podsjećamo, nakon tri godine žalbenog postupka Žalbeno vijeće Mehanizma za krivične sudove u Hagu izreklo je drugostepenu presudu Radovanu Karadžiću kojom je osuđen na doživotnu robiju.

Sve o presudi Radovanu Karadžiću čitajte na ovom LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije